Johanna is de loopbaancoach. Maar wie ben ik?
Mijn naam is Anja (Johanna) Brakenhoff. Brede werkervaring met het begeleiden van individuen en groepen, maar ik heb ook veel coördinerende en organiserende functies vervuld. Mijn studie tot loopbaancoach heb ik gedaan bij het adviesbureau Hoogendijk.

Na mijn universitaire opleiding tot sociaal geograaf ben ik onderzoekswerk gaan doen. Vervolgens heb ik veel verre reizen gemaakt. Hierbij heb ik me steeds verwonderd over de veerkracht en creativiteit waarmee mensen overal ter wereld iets van het leven maken. De nieuwsgierigheid waarmee ik onderzoek deed en me verwonderde over het leven van alledag heb ik nog steeds. Ik gebruik dit nu om samen met mijn clienten op zoek te gaan naar wensen, idealen en talenten en deze te vertalen naar de best passende werkkring. "You can't get what you want 'till you know what you want..." Dus dat is altijd de eerste stap; onderzoeken wat de klant wil. Daarna brengen we samen in kaart waar dat te vinden is en gaan we aan de slag om het te realiseren.

Mijn doelgroep is vooral op het middenkader en administratief/secretarieel personeel. Zelf ben ik werkzaam geweest bij onderwijsinstellingen en in de medische wereld. Bij deze instellingen, waar veel vrouwen werkzaam zijn is het vinden van de balans tussen werk en privé een veel terugkerend thema. Ook voor mij speelde dit mee in de keuze om me te vestigen als zelfstandig loopbaancoach.

In mijn praktijk kom ik veel vrouwen tegen met een hogere opleiding die om aanvankelijk heel plausibele redenen jarenlang werken op een lager niveau dan waarvoor zij zijn opgeleid. Het blijkt toch te gaan wringen. Mijn ambitie is vooral deze groep op weg te helpen naar een motiverende loopbaan.

Zal het klikken? Ik ben recht door zee, ik houd het graag simpel en transparant. Om te kunnen samenwerken moet er vertrouwen zijn. We moeten weten wat we aan elkaar hebben. Daarom is het kennismakingsgesprek zo belangrijk. Dat is het moment dat beide partijen kunnen bepalen of we bij elkaar passen.
Een kennismakingsgesprek is dan ook altijd gratis.