"Het begin is het belangrijkste onderdeel van elk werk." Dat zei Plato al zo'n 2400 jaar geleden en gaat nog steeds op. In ons geval beginnen we met het gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de vraag in kaart en bekijken we welke aanpak het best past bij de loopbaanvraag en bij jou. Want een loopbaantraject is altijd maatwerk. Daarnaast is dit de gelegenheid om te onderzoeken of er een klik is.

Koersonderzoek
Om te ontdekken welk loopbaanperspectief het beste bij jou past maak ik gebruik van het koersonderzoek. Het koersonderzoek is een methodiek waarbij je gestructureerd zelfonderzoek doet, gericht op het ontwikkelen van een nieuw loopbaanperspecief. Hierbij komen allerlei aspecten uit je leven bekeken. Je levensverhaal, ervaringen op school en werk. Maar ook kijken we waar je interesses liggen, wat vind je belangrijk in het leven, drijfveren, inspiratie en zingeving. Dit wordt gecombineerd met de al aanwezige vakkennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten. Uiteindelijk ontstaat een goed beeld van wat je wilt en kunt.

We kijken ook naar eventuele belemmeringen en blokkades die het bereiken van de meest vitaliserende loopbaanperspectief in de weg staan.

Een volledig koersonderzoek bestaat uit zes gesprekken. Daarnaast zal je tijd moeten steken in het maken van de opdrachten te maken. De gesprekken vinden ongeveer om de twee weken plaats.

Jobmarketing
Als je weet wat je wilt kan je op zoek naar een andere functie. Ook hierbij kan coaching je helpen. De volgende onderwerpen kunnen aan de orde komen.